نقشه تاسیسات مکانیکی ساختمان چیست ؟
نقشه تاسیسات مکانیکی ( Map of mechanical facilities ) عبارت از طراحی و ترسیم نقشه لوله کشی آب گرم و سرد مصرفی ، حمام ، W.C ، استخر ، جکوزی ، پکیج ، کولر آبی و … مسیر های ارتباطی از کنتور تا اتاق یا فضای مورد نظر یا برعکس آن برای لوله کشی فاضلاب تا چاه را می گویند .
پلان تاسیسات مکانیکی برای یک ساختمان باید بعد از طراحی نقشه معماری و نقشه سازه هماهنگی با مهندس های دیگر که در مورد ساختمان مرتبط هستند طراحی و ترسیم می شود .
انواع لوله کشی نقشه تاسیسات مکانیکی برای ساختمان
- نقشه لوله کشی آب ( شرب ) گرم و سرد مصرفی از کنتور
- نقشه لوله کشی حمام و سرویس بهداشتی
- نقشه لوله کشی گرمایشی ( پکیج )
- نقشه لوله کشی استخر و جکوزی
- نقشه لوله کشی آب باران پشت بام و خرپشته
- نقشه لوله کشی آشپزخانه
- و …
لوله کشی آب گرم و سرد مصرفی :
با طراحی نقشه پلان تاسیسات مکانیکی برای آب گرم و سرد مصرفی از کنتور تا اتاق های مد نظر می تواند با نقشه و با بهترین استاندارد ساختمان و با کمترین طول مسیر لوله کشی را در بدون برخورد به مسیر های برق و لوله های تاسیسات دیگر جانمایی گردد .
نقشه لوله کشی حمام و سرویس بهداشتی :
یکی از مهمترین نقشه هایی که باید برای یک ساختمان طراحی شود تاسیسات می باشد و در قسمت هایی مانند حمام و دستشوئی نیاز به تخصص فراوانی می باشد که بعد از اجرا و ساخت لوله کشی تاسیسات دچار مشکل نشود .
لوله کشی آب گرم و سرد باید طوری زیر کار و زیر سرامیک باشد که نه از مساحت و ابعاد آن کاسته شود و هم چیدمان توالت فرنگی و دوش و … در بهترین حالت برای استفاده نیز باشد .
نقشه تاسیسات لوله کشی گرمایشی برای پکیج :
یکی دیگر از قسمت های مهم در تاسیسات یک ساختمان ، آپارتمان و ویلا سیستم گرمایشی آن است و در زمستان بسیار مورد توجه است و اگر در هدایت و سیستم تاسیسات آن مشکلی باشد هزینه هایی را در بر خواهد داشت .
نقشه پلان تاسیسات لوله کشی استخر و جکوزی :
وقتی صحبت از استخر و جکوزی در یک ویلا و ساختمان می شود همگی یاد نقشه و جزئیاتی برای تعمیرات و نگهداری آن می افتیم ، و قبل از اجرای یک استخر و جکوزی نیاز به نقشه و سیستم مجهز برای آن می باشد .
چون یک استخر باید لوله هایی مختلف به سمت آن هدایت و یکسری لوله برای تصفیه و فیلتراسیون مجدد و … داشته باشد بنابراین یک پلان تاسیسات مکانیکی عالی ، این مورد را نیز باید داشته باشد .
نقشه لوله کشی آب باران پشت بام و خرپشته :
بعد از اینکه در نقشه معماری یک پلان خرپشته طراحی شود نیاز به نقشه پلان تاسیسات ان نیز می باشد و آبهای سطحی و باران باید نحوی عالی از مسیر هایی به طبقات پایین هدایت شود که هم دید نداشته باشد و هم دسترسی در موقع تعمیرات با آنها راحت باشد .
اغلب در دیوارهای مجاورت ساختمان در دل دیوار محو می شوند و از طبقات بالای سرویس ها و زیر راویز یا سقف کاذب مخفی می شوند .
نقشه تاسیسات مکانیکی برای فاضلاب ساختمان
Map of mechanical facilities نقشه فاضلاب ساختمان ، ویلا و آپارتمان بسیار مهم است و شما وقتی یک سیستم لوله کشی درست را انجام بدهید تا سالها خیالتان راحت است .
پلان نقشه لوله کشی فاضلاب برای ساختمان های یک طبقه تا سه طبقه کمتر انجام می شود ولی برای ساختمان های 4 طبقه و بیشتر بسیار مهم و نیاز است ، چون با ترسیم نقشه معماری یک ساختمان سبک و طرح لوله کشی آن نیز می تواند جانمایی گردد.
مثلا از طبقه 6 به 5 وقتی یک لوله فاضلاب می آید ، باید کل آن طبقه بخوبی و با شیب بسیار نرم هدایت به سمت خروجی شود ، بالای سرویس های بهداشتی و سقف کاذب ها جای بسیار مناسبی برای مخفی سازی انها است .
قیمت طراحی و نقشه کشی تاسیسات مکانیکی
برای ساختمان های یک تا سه طبقه تعرفه ای با تناسب سه طبقه دارد و ساختمان و آپارتمان های بیشتر از 4 طبقه با تعرفه طراحی تاسیسات مکانیکی نظام مهندسی می باشد ، و هر ساله یک تعرفه و قیمت جدید را تا پایان سال اعلام می کنند .
نمونه نقشه تاسیسات مکانیکی ساختمان
برای دریافت نمونه بیشتر نقشه تاسیسات مکانیکی ساختمان و ویلا و آپارتمان می توانید به فروشگاه پلان قصر بروید تا بخوبی نقشه های تاسیسات را بررسی و پیدا کنید .
پلان نقشه کانال کشی کولر آبی
در خیلی از خانه های ویلایی یک تا دو طبقه هنوز از کولر آبی استفاده می کنند و از مزایای طراحی نقشه کانال کشی کولر آبی این است که بهترین مسیر و کمترین کانال را روی نقشه جانمایی می کنند .
که همه فضا ها و اتاق ها بخوبی از سرمایش برخوردار باشند و البته لوله کشی آب خود کولر نیز را مورد بررسی می باشد .
بهترین فضا برای مخفی سازی کانل کولر زیر سقف کاذب ، سقف کناف ، سقف توالت و حمام می باشد .
نقشه تاسیسات مکانیکی سوله های صنعتی
سوله های صنعتی نیز مانند یک ساختمان مسکونی دارای نقشه تاسیسات مکانیکی می باشد ، برای مثال یک کارخانه تولیدی در صنف لبنیات ، نیاز به نظافت و شستشوی مداوم دارند .
پس باید هم لوله آب گرم و سرد ، لوله باد ، بخار و … را داشته باشند و خروجی فاضلاب کف سالن تولید و همه ساختمان های اداری را نیز داشته باشند .
در کارخانه های صنعتی بسته به قشر و صنف انها می تواند لوله کشی و نقشه تاسیسات مکانیکی آنها متفاوت باشد .