نقشه تاسیسات الکتریکی
پلان نقشه تاسیسات الکتریکی ساختمان ( Map of electrical installations ) به نقشه هایی گفته می شود که در آن طرح برق رسانی و روشنایی از کنتور تا همه فضاها و اتاق های یک ساختمان را طبق یک فرایند می گویند .
هر ساختمان مسکونی ، تجاری ، ویلایی و اداری که بخواهد ساخته شود بعد از طراحی نقشه معماری و نقشه سازه نوبت به طراحی داخلی و نقشه برق کشی ( هوشمند و غیر هوشمند ) می شود .
روش های مختلفی برای کشی یک ساختمان مسکونی و ویلایی دارد بعضی ها روش سنتی و قدیمی را می پذیرند و یک نفر اشنا به برق کشی را برای سیم کشی ساختمان می آورند و این عملیات را اجرائی می کنند و بعضی های دیگر طبق نقشه و قبل از شروع کار ، نقشه برق کشی را ترسیم می کنند .
همانند بقیه نقشه های یک ساختمان مانند طراحی نقشه معماری ، طراحی نقشه سازه ، طراحی نما و طراحی داخلی و …. نقشه تاسیسات الکتریکی نیز باید قبل از اجرا و مرحله ساخت ، آن را طراحی و ترسیم کنید تا همه جوانب و موارد را تا حد امکان کنترل و بررسی کنید .
تا در حین اجرا هم یک طرح کامل برای پیمانکار داشته باشید و هم میزان مصرف کمتری برای کابل ، سیم ، کلید ، پریز و … داشته باشید که واقعا اگر یک ساختمان اصولی و درست ساخته شود تا سالهای سال راحت خواهید بود .
طراحی نقشه تاسیسات الکتریکی ساختمان
برای طراحی نقشه برق کشی و سیم کشی یک ساختمان نیاز به نقشه معماری در فایل آتوکد dwg را خواهید داشت و روی فایلی که از مهندس معمار تقدیم می شود بررسی ها و طرح پلان نقشه برق ساختمان انجام می شود .
البته وقتی شما از پلان قصر برای طراحی نقشه های ساختمانی را می دهید ، مهندسین پلان قصر بخوبی خودشان همه کنترل ها را مدیریت و هماهنگی های لازمه را انجام می دهند تا شما به بهترین نحو ساختمان رویایی خود را طراحی و بعد بسازید .
طراحی پلان نقشه تاسیسات الکتریکی یا برق کشی یک ساختمان باید طبق استاندارد ها و قوانین نظام مهندسی ساختمان طراحی و ترسیم شود .
نمونه نقشه تاسیسات الکتریکی ساختمان
انواع طراحی پلان نقشه تاسیسات الکتریکی
نقشه برق ساختمان و ویلا
طراحی و ترسیم نقشه برق ساختمان باید مسیر های ارتباطی از کنتور برق دم درب خانه را تا سیستم روشنایی را برق ساختمان می گویند که با اسم های مختلفی مانند سیم کشی ساختمان ، نقشه الکتریکی ساختمان و … آن را می شناسیم .
برای آموزش برق کشی ساختمان و ویلا می توانید کتاب آموزش کامل سیم کشی ساختمان و ویلا را در سایت جستجو بفرمائید تا از جزئیات و روش استاندارد آن بهره مند شوید .
نقشه تاسیسات الکتریکی مجتمع تجاری
برای طرحی پلان نقشه برق کشی یک مجتمع تجاری نیاز به تخصص بیشتری دارد و همچنین نصب و اجرای سیم کشی آن نیز همین طور باید از تابلو برق های بزرگتر استفاده شود .
فرق های بسیار زیادی با نقشه کشی یک خانه مسکونی یا یک ویلا دوبلکس دارد چرا که هم توان برق مصرفی بیشتری دارد و هم جزئیات بیشتری را می طلبد .
مثلا در یک پاساژ یا مجتمع تجاری آسانسور ، پله برقی و … را دارد که حتما باید برق های با توان بیشتر را داشته باشد .
نقشه کشی صنعتی یا طراحی نقشه برق کشی سوله های صنعتی ( کارخانه ها )
کارخانه های صنعتی با مساحت های بزرگ در شهرک های صنعتی زیر نظر شرکت شهرک های استان بوده و دارای صنف های تولیدی مختلفی است و همچنین می تواند میزان برق مصرفی انها نیز مختلف باشد .
طراحی نقشه برق کشی سوله های صنعتی با میزان ماشین آلات و دستگاه های خط تولید ، چراغ های سوله ، سیستم روشنائی ساختمان اداری و … بسته است و باید طراحی اختصاصی و تخصصی انجام شود .
نقشه خوانی تابلو های برق و طراحی آنها از جمله مواردی است که در نقشه کشی های برق صنعتی مورد نیاز است .
نقشه آتوکد تاسیسات الکتریکی ساختمان با فرمت dwg
برای محاسبات روی نقشه باید حتما فایل آتوکد نقشه تاسیسات الکتریکی را داشته باشیم تا با کار کردن در محیط نرم افزار آتوکد طراحی و بررسی سیستم های روشنایی و برقی را انجام بدهیم .
شما با دانلود نقشه برق کشی یک ساختمان در پلان قصر به راحتی می توانید فایل آتوکد dwg را داشته باشید و در ساختمان مسکونی و ویلای خود از ان استفاده کنید .
طراحی نقشه برق کشی ساختمان شامل موارد زیر می شود :
- سیستم روشنایی داخلی و نمای ساختمان
- سیستم روشنایی محوطه و روف گاردن
- سیستم اعلان آتش سوزی
- سیستم های امنیتی از جمله دوربین مدار بسته
- سیستم های کلید و پریز
- طراحی و ترسیم محل آنتن در نقشه برق ساختمان
- برق آسانسور و جانمایی
- طراحی سیستم صاعقه گیر
- طراحی رایزر ها
- چاه ارت
- طراحی تعداد جعبه تقسیم های برق
- نقشه سیم کشی تلفن
- طراحی تابلو های برق ساختمان
- طراحی سیست های تهویه
- برق برای سیستم های گرمایشی و سرمایشی
برای وسایل گرمایشی برای مناطقی که گاز ندارند بسیار مهم است که مثلا از کولرگازی ، بخاری برقی و… ( گرمایشی ) استفاده کنند تا در بهترین جا قرار داشته باشد و هم میزان برق کمتری داشته باشد .
نرم افزار BIM برای طراحی نقشه های تاسیسات الکتریکی بسیار مناسب است و تحلیل های سه بعدی و دو بعدی خیلی خوبی را برای یک ساختمان ارائه می کند .
در بسیاری از ساختمان ها ، ویلا ها و … دارای سیستم برق کشی و سیم کشی هوشمند هستند و از کلید و پریز های هوشمند و دارای قابلیت های مختلفی مانند کنترل از راه دور است .
برای برخی از ویلا ها بسیار مهم است که در زمان هایی که مورد توجه مالک آن است یک سیستم روشنایی یا گرمایشی در یک نقطه از ویلا روشن یا خاموش شود که به این سبک های مدیریت ویلا را هوشمند سازی آن می گویند .
بعنوان مثال شما یک ویلای مدرن در دماوند دارید و با توجه به سردی اب و هوای آن در زمستان ممکن است شما همیشه در ان زندگی نکنید و برای استراحت و تفریح از آن لذت ببرید ، در یک زمانی آخر هفته برای رفتن به ویلا می خواهید وقتی به آنجا رسیدید همه اتاق ها گرم باشد .
به راحتی می توانید با سیستم هوشمند کلید و پریز های برق حتی یک اتاق گرم یا سرد کنید و بسیاری امکانات و آپشن های مختلف دیگر ….